zondag 26 juni 2016

Met m'n jasje springen in een plasje



Het is bijna een maand ... !! een maand !! geleden sinds mijn laatste berichtje
Ik steek het op het einde van het schooljaar.  :)

Als juf een van de drukste periodes van het jaar : uitstapjes, ouderavonden, afscheid nemen van de laatste lichting patatjes, de klas weer spik&span maken voor de aankomende 
én ook thuis alles draaiende ( en min of meer proper, hm hm) houden. 

De naaimachine kwam ook nog wel eens op de tafel. In de patroontekenles was de laatste opdracht een jasje tekenen. Het duurde even voor ik er uit was : "wat voor jasje wordt het?"

Ik ben dé grootste twijfelaar . serieus, de kleinste beslissing kan op 
voor-en-nadelen-afwegen uitdraaien, en zelfs als ik beslist heb, vraag ik mij af of het nu wel de goede keuze was. Geloof het of niet, voor deze zin op de blog staat heb ik hem waarschijnlijk al 6 keer herschreven .

En toen ik beslist had voor een sportief & motregen bestand jasje moest de stoffenkeuze nog gemaakt worden. Waterdicht én licht moest het zijn, gelukkig wilde het lief/vriend/man/ofzoiets mijn bestelling oppikken !

Het eindresultaat? Ben ik er superblij om !! Ik wilde voor een rood jasje gaan, Eva voor een blauw, het werd een beetje van allebei. Zij  is er reuzeblij mee en vraagt alleen nog drukknopen op de flapjes vooraan...oeps beetje vergeten, die komen er nog op.








Details ?

  • Eeen sportief jasje met rits + ritsflapje en een elastische boord onderaan
  • De kap is afneembaar met drukknopen en hangt aan een dubbel boordje bovenaan.
  • De plooi in de rug is boven en onderaan gesloten, valt mooi op het jasje, soms wat vreemd als ze het aan heeft ...ach ja, perfect is ook maar saai zeker? :)
  • De zakjes zijn de insteekzakjes die je zo vaak ziet in een jasje, wel wat op gezwoegd, én een beloofde tutorial als ik me er nog eens aan durf wagen !


Voor één keer zo-blij-met-regenachtige groetjes,

Tine







6 opmerkingen:

  1. het regenweer kan getrotseerd worden... ziet er weer super uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het staat haar supergoed! Laat het maar regenen ;) Behalve de komende 2weken dan, want dan hebben wij vakantie ;) Tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik duim voor geen regen meer, bij een beetje wind kan je ook een jasje bovenhalen hoor ;)

      Verwijderen
  3. Zwaar onder de indruk! Wat een mooi en fijn jasje!

    BeantwoordenVerwijderen