zaterdag 1 oktober 2016

Skippy-bal-skirt


Volg nu ook via BlogLovin' 

Pattern release Skippy Skirt - So Popo Sew
nieuw patroon ! + kleine hack en een overload aan foto's :) 

Toen Marie-Paule van SoPopoSew, mijn naaikameraadje in de les, vertelde over haar eerste digitale patroontje was ik superenthousiast en toegegeven ook een beetje jaloers :) She has it all!

Op mijn to-do lijstje staat toch ook echt leren digitaal patroontekenen...Dagen met meer dan 24 uren moeten dringend uitgevonden worden !

Dus toen ze vroeg om te testen zei ik : ja Ja JAA ! :)
Het patroontje is zo schattig en handig voor alle leeftijden (maat 2 tot 12 jaar), het doet me een beetje denken aan de rokjes van Hema en Lief! .
De kangoeroezak (skippy, snap je'm?) is ideaal voor kleine meisjeshanden die graag takjes, steentjes, hazelnoten, kastanjes, ... verzamelen ! 
Hebben wij er toch wel zo twee in huis zeker? Ik moet regelmatig bij de wasmachine de steentjes, scheppen zand en knipsels uit de zakken halen.

Voor deze rokjes is ZO weinig stof nodig dat ik een stapel tricotrestjes uit mijn kast haalde en de meisjes liet kiezen. Onze grote meid koos voor hartjes en roze (uiteraard !) en onze mini grabbelde de mooie gele stof met nootjes vast. My girls :)

Dit zijn de eerste rokjes : Het patroon voorziet een variatie aan afwerking van de tailleband : met of zonder knoopsgaten-lintje-elastiek. 
ik koos voor afwerking van de taille met boordstof.
Kleine flaps kreeg extra knoopsgaten en een touwtje, gewoon voor de leukheid :)
Springbalspringen door de plassen, echt een aanrader :)
Ook kleine spruitje mét middagdutjeshumeur kon er van genieten.
Nee hoor, daar stopte het niet. Marie-Paule's creatieve brein bleef werken en er verscheen al snel een 2de optie ! Een verborgen zakjeIk "hackte" een beetje door het zijpand vooraan ook naar achteren te verlengen en in 3 stukken te delen met een repeltje paspel tussen. Ik ben er enthousiast over ! Ik ben nog een beetje meer verliefd op dit rokje in sweaterstof, afgewerkt met boordstof en elastische paspel. En mijn meisje ook merk ik :) 

patroon - Skippy Skirt - SoPopoSew
Stofjes : Hartjesstofje van Poppy
Okergele stof met eikeltjes - Nosh fabrics - Les Lisettes
Blauwe sweaterstof - Driessen stoffen

Geloof het of niet, dit patroontje is GRATIS te vinden op haar blog ! en wel HIER
Héél erg benieuwd naar wat SoPopoSew nog allemaal kan bedenken !

Groetjes,Tine

6 opmerkingen:

 1. Zo fijn om die meisjes van jou te zien spelen in hun rokjes! De hack is een toppertje, mijn inspiratie voor een volgende skippy voor de dochter. Bedankt dat je wilde testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk, die Skippy's van jou.
  Ook grote fan van je fotootjes!
  En ik ben het roerend met je eens, dagen moeten dringend uit meer dan 24 uur beginnen bestaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal heel mooi! Maar inderdaad, die laatste is helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen