donderdag 2 maart 2017

Februari Feest


Het was eventjes stil na de confetti cardigans.
Soms lukt het naaien wel, maar is er een tekort aan tijd voor fotograferen en bloggen :)

Een beetje te laat maar zie hier : 
de maand februari in beeld :

Deel 1 :Carnaval op school

Elk jaar wordt er gefeest in de klas, hoe gekker hoe liever ! 
Ons grootste patatje was in haar kleuterjaren al een leeuwtje (toen mama in het ziekenhuis lag met kleine babyzus), aardbei (om op te eten ;) ) en vlinder... dit jaar kwam ook kleine zus erbij op school ! Dus kom maar op met de verkleedideƫen ! Ik zag al allerlei leuks van Elsa (meisjesfavoriet in 2017 denk ik) tot Kaatje Tralalaatje, eenhoorn en vis !

Grote juffie verkondigde al weken op voorhand dat ze Mega Mindy zou worden en veranderde even later naar K3tje. En sorry, maar wat al in de verkleedkoffer ligt maak ik niet nog een keer zelf !! 
De verkleedstress werd dus gehalveerd... tot ze zeemeermin ook wel zag zitten !
Kleine mie is nog een Nijntje fan (*juich*juich*) en had snel beslist.

the specifics?

Nijntje : een stuk oranjerode en witte tricot - het patroon van de cocoon dress aangepast tot a-lijntje, een zelfgetekend kraagje en een losgeraakte mutspompon aan de poep genaaid :) 

De kleine zeemeermin : Een halve meter paillettenstof en een halve meter fleece als voering werden een zelfgetekende rok/staart, een tshirtje van de action en een geknipt zijdeachtig topje de bovenkant.

cuties ! niet? 

Deel 2: Hieperdepiep hoera 

Mijn kleintje ...een jaartje groter, maar nog altijd mijn kleintje ...

Soms besef je pas op een verjaardag hoe snel alles gaat, plots heb je wel eens kuurtjes, soms stamp je zo ongeloofelijk schattig met je voet op de grond, je gebruikt stiekem nagellak op al je vingers, je slaapt in je grotemeisjesbed, neemt afscheid van de onthaalmoeder en leert de nodige praatjes van grote zus. 

Jij bent nu 3, grote zus 6... Wanneer is dat allemaal gebeurd vraag ik me dan af? Was het die ene keer dat ik naar de kapper was en jullie een paar uurtjes met papa doorbrachten? Of tijdens de namiddagen wanneer je dutjes deed bij oma en opa & zus flink naar de klas ging? Ik zou jullie liefst heel de dag bij me hebben om niks te moeten missen :)

Je vroeg al lang achter een kroontje zoals het kleine neefje, en ik maakte er dan maar een jurkje bij...of was het andersom?
Het was Ć©cht last minute, dus flanste ik een jurk ineen door een tshirtdeel van SVDHZ 2 in te korten en een rokdeel aan te tekenen. 
Een tshirt-dress noemen we zoiets denk ik :)

Het lintje werd uit tijdsnood herbruikt van haar 2jaar-jurkje, weet je nog? deze?
Het prachtige stofje kocht ik bij Les Lisettes, grote zus vond het niet mooi, kleine zus staat er super mee :)

Patroon : tshirt van SVDHZ2 + wat aanpassingen&rokdeel
Stof : Hilco - Les Lisettes
kroontje : patroontje van leven met Liv : stofrestjes uit eigen voorraad


Deel 3 : Ik naaide mezelf nog een lekker warme cardigan. Die is nog steeds niet gefotografeerd is maar wel te bekritiseren in real life :)

Zo, Byebye februari, welkom nieuwe projectjes in maart ! 

-Tine-
2 opmerkingen:

  1. Mooie outfits! Wat een leuke feestmaand met bijbehorende feestelijke kleding. En dat bloggen loopt hier de laatste tijd ook nogal achter op het naaien.

    BeantwoordenVerwijderen