zondag 22 januari 2017

Confetti cardigans

Hieperdepiep hoera,

Confetine blaast 1 kaarsje uit !
Het afgelopen jaar werd er veel genaaid, geprutst, gelockt, vastgestikt en ook weer losgetornd.
Niet alle naaisels haalden de blog, maar toch een beetje fier op die 26 eerste blogposts.


1 jaar dus ! Dat verdient een klein feestje met lekker veel confetti !

Ik naaide voor de gelegenheid confetti-truitjes met verlaagde schouders,
gebaseerd op de welbekende gebreide truien ! 








patroontje : zelf getekend, gebaseerd op bestaande Bernadette-truien
Stofje : Prachtig restje gekookte wol overgekocht op Facebookgroep Pop-up stofjesverkoop
de foto's? lekker donker & bewogen met dank aan de winter & confetti 😃


Als ik oscargewijs iemand moet bedanken?

Zijn het zeker mijn mooie meiden,
Mijn man-to-be niet te vergeten, die al het gezwoeg in huis doorstaat op mijn avondje naaien, de ondertiteling aanzet als de overlock teveel lawaai maakt en een oogje dichtknijpt bij het zoveelste lapje stof dat ik écht écht nodig heb.
De naaivriendinnen en alle leuke blogs die zorgen voor raad, inspiratie en gewoon leuke babbels
én natuurlijk de 30 ! volgers via Bloglovin' & alle lezers van mijn schrijfsels (vriendinnen, collega's en compleet onbekenden) Thank you ! 



Inez van Les Lisettes was zo lief om bij te dragen aan een give-awayLes Lisettes  is zoals ik het haar zei : het gezelligste winkeltje van de buurt. Als ik er voorbij kom, ga ik niet naar huis zonder een leuk stofje én de bijpassende paspel,garen,elastiek, flexfolie, patroontjes, enz... Ze heeft echt ALLES in huis! Neem zeker een kijkje op hun webshop www.leslisettes.be of in het winkeltje te Aartselaar 

 1 jaar - Give away ! 
Ik geef het nieuwe Poppy magazine (zomer 2017) weg en een leuk flamingostofje om een zomershortje uit het boekje te maken ! (geschonken door Les Lisettes) 
patronen maat 56 tot 176




Wat moet je doen om deel te nemen?
Word (of blijf) volger via Bloglovin' & vertel in een reactie wat jouw leukste naaiproject van het afgelopen jaar was ! Zo krijg ik misschien nog leuke ideeën voor dit blogjaar :) 
Volgende week zondag 29 januari omstreeks 21.00u maak ik de winnaar bekend ! 
Veel succes !! 


And the winner is .... 

getrokken met Namenloten.com 
We regelen de overdracht van de prijs nog, véél plezier ermee ! 
Dankjewel aan ALLE deelnemers voor de leuke tips en reacties ! Op naar verjaardag 2 ;) 

Feestelijke groetjes
Tine 








24 opmerkingen:

  1. Een toppertje vind ik zelf de Moiano zomerjas van straightgrain. Heel leuke blog alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joepie, ik mag als eerste een reactie plaatsen... alvast proficiat met een jaartje vol naaisels... en blijf vooral verder doen! Telkens leuk om die blogjes te lezen die voorzien zijn van prachtige, leuke en vooral ook guitige fotokes... en als kers op de taart mag ik die naaisels vaak ook eens van dichtbij bewonderen. Mijn naaisels kunnen er nog niet aan tippen, maar toch inspireerde je me al vaak en heb ik dankzij jouw mooie creaties ook de kriebels voor het naaien te pakken. Vandaag een tweede Onesie gemaakt met wat schoonheidsfoutjes, maar toch ook wel trots op. Ik blijf proberen en leren... x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, tijdens het reageren toch nog geklopt...hihi

      Verwijderen
    2. ik vind dat er bij jou toch ook al vlotjes dingen van onder de naaimachine rollen! zalig nu je dochter ook de naaikriebel te pakken heeft ! en van je collega's moet je 't hebben he ;)

      Verwijderen
  3. Ik ben zo'n onbekende lezer. Gewoon omdat je me geweldig veel inspiratie geeft. Mijn favoriete naaisel is de Billie polo van Zonen09. Gewoon omdat die echt veel gedragen wordt en handig voor mijn zoontje van 9 maanden (geen gefriemel over zijn dik hoofd), perfecte pasvorm en kan zowel dagelijks als naar een feestje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, die Billie staat ook hier op de to Sew lijst, leuk om een jurkje van te maken !

      Verwijderen
  4. Proficiat met je 1ste verjaardag! The city gym shorts, en summer romper for kids, toevallig 2 gratis patroontjes van Purl Soho. De meest gedragen naaisels van deze zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. van die summer romper maakte ik deze zomer een jurkje, was idd een hele leuke !

      Verwijderen
  5. gefeliciteerd met je eerste verjaardag ! heerlijk om te zien wat je allemaal met de losse pols tekent...
    het olifantenpak werd door de drager als het leukste benoemd, de tricot-theo door de maakster (ook met een stofke van bij Inez) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd! Mijn favoriete naaisel van 2016 is ongetwijfeld just knot it. Van 2017 is mijn favoriete deze http://www.flaflinko.com/2017/01/22/princess-of-china-laure-part-2/
    Beetje verliefd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd! Mooie creaties maak je! Mijn meest uitdagende naaisel van dit jaar was de Louisa jas. Erg blij met het resultaat en veel geleerd! Hanneke (Studio Tiktak)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Proficiat met je blogverjaardag!
    Stuk voor stuk pareltjes dat hier op de blog verschijnen.
    Ik waag graag mijn kans voor die toffe give-away, de dochter staat zot van flamingo's :D
    Mijn favoriete item van vorig jaar is de lewis coat voor mijn oudste zoon, was een nieuwe uitdaging en hij is er zo blij mee

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Proficiat met je blogverjaardag!! Leuke spulletjes maak jij hoor!! Ik volgde je al via bloglovin en heb hier al mooie dingen gezien!! Zelf heb ik een echte dip,op vlak van naaien, zelf bloggen, en blogs lezen, maar deze stak er weer bovenuit dus heb ik toch maar aangeklikt :-) prachtige vestjes en stofje! Ik doe graag mee aan je give-away, ziet er heel tof uit! Mijn leukste naaisel van het voorbije jaar, goh, dat is best moeilijk om te kiezen :-) het meest frustrerende was de Louisa-jas, maar die gaf le achteraf bekeken wel de grootste voldoening... misschien die dan toch maar? ;-) nog vee blogplezier en succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dipjes zijn er om door te geraken en weer sterker terug te starten he ! :) komt goed ! Die louisa is altijd leuk he ! Ik ben ook dol op de louisa jurk

      Verwijderen
  10. Proficiat met je blogverjaardag! Leuk om het hier te ontdekken, je hebt een 'onbekende' volger bij 😉 Mijn meest gebruikte naaisel afgelopen jaar was zonder twijfel mijn yerasi-handtas. Maar eigenlijk vond ik alle naaisels best leuk om te maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke truitjes en wat een fantastische stof! Ook de giveaway is superleuk 😊 Mijn projectjes van 2016: een hoes voor de maxi cosi en een leuke play and go speelmat voor mijn dochtertje! Het flamingostofje zou haar echt wel staan 😉 Succes nog met de blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey Tine, eerst en vooral proficiat met de eerste verjaardag van jouw blog! Ik vind jouw posts altijd heel leuk en inspirerend om te lezen. Zelf afgelopen jaar heel weinig genaaid (veel projectjes in het hoofd, nu de uitvoering nog ��). Maar mijn leukste "maaksel" was ongetwijfeld het zomerkleedje gebaseerd op een burda patroon voor Charlotte haar "kleuterproclamatie"! Was toen ik het stofje zag op een stoffenbeurs op slag verliefd! Nog veel plezier met je blog! Groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Whoopwhoop! Proficiat met met 1 jaar Confetine!! Dat er nog veel mooie naaisels en blogposts mogen volgen. Er is vorig jaar zoveel vanonder mijn machine gerold, maar ik denk dat ik nog steeds het meest voldoening heb van Suze's groene jasje.
    Tot snel op de les x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heb je ontdekt as-we-speak.. Kende je blog nog niet. Bij deze heb je een nieuwe fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En was te snel.. Hier was mijn tweede Theo probeersel eindelijk wel het verhoopte naaisucces voor zoontjelief!

      Verwijderen
  15. Net op de valreep leer ik je blogje kennen!
    Proficiat met de eerste verjaardag, mogen er nog vele volgen :) en met de volgers!
    Mijn favoriete naaisel van afgelopen jaar... moeilijk te zeggen, de leukste vind ik waar er een blij gezichtje van een van de kids van komt. Afgelopen jaar was de nivalis denk ik het meest gemaakte patroontje.
    Veel naai- en blogplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Joepie! Gewonnen! Alvast bedankt ga mijn best doen er iets moois van en uit te maken....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dikke proficiat, geniet ervan ! Nu ga je wel moeten showen met het eindresultaat :)

      Verwijderen